Izračunavanje podznaka

Evo tumačenja podznaka posle izračunavanja

Ako ste izračunali podznak u horoskopu, kliknite sličicu vašeg podznaka dole. Tako možete brzo saznati više o kombinaciji vašeg znaka i podznaka. Odaberi i klikni sličicu svog podznaka

Libra-Vaga
Vaga
Virgo-Devica
Devica
Pisces-Ribe
Ribe
Cancer-Rak
Rak
Leo-Lav
Lav
Aries-Ovan
Ovan
Scorpio Škorpija
Škorpija
Capricorn-Jarac
Jarac
Taurus-Bik
Bik
Gemini-Blizanci
Blizanci
Aquairus-Vodolija
Vodolija
Sagittarius-Strelac
Strelac

Zašto je važno izračunavanje podznaka za horoskop

izracunavanje podznaka horoskop kalkulator

Astrologija generalno smatra da izračunavanje podznaka tj. ascedenta može pomoći da zajedno uz znak bolje odredimo osobine, prirodu ličnosti, ambicije, sklonosti, narav, temperament i lične želje. Ukoliko prethodno nije završeno precizno izračunavanje podznaka, tada nije moguće izraditi natalni horoskop. Nedeljni ili dnevni horoskop kakve čitamo po dnevnim novinama nešto su sasvim drugo. Uglavnom uopšteno tumačenje određenog znaka.

Šta predstavlja izracunati podznak u horoskopu?

Podznak tačnije ( ascedent ) određuje položaje 12 kuća horoskopa. Izračunavanje podznaka predstavlja zapravo komplikovaniji deo kada se pravi natalna karta. U trenutku kada ste rođeni horoskopski znak koji se baš u to vreme trenutno uzdizao na  istočnom horizontu je vaš podznak. Izracunavanje poznaka je važno, jer podznak zaokružuje sliku o nama zajedno sa znakom u horoskopu. Kako izracunati šta sam u podznaku ili koji sam podznak?

U kakvoj su vezi znak i podznak u horoskopu?

Izračunati pozdnak u horoskopu je prvi utisak koji ostavljamo na ljude u prvim suretima. Ono što zapravo želimo svojim prvim kontaktom i izrazom da prikažemo. Tako delujemo na osobe koji nas kratko poznaju. To je podznak u horoskopu naša prva slika. Znak je nešto dublje, to je prava unutrašnja frekvencija na kojoj vibriramo. Znak se spozna kod neke osobe tek kasnije. Znak u horoskopu je dakle ono što iskonski nosimo u sebi dok je poznak prva slika, samo instant utisak. Kombinacija znaka i podznaka može nam dovoljno reći o osobi. Nije ni čudo što mnogi pitaju, šta si u horoskopu. Mada mnogima ovo pitanje zvuči neukusno i suvišno, naročito u prvim susretima, ali nije uvek tako.

Određivanje podznaka pomoću tabele

Ukoliko ne možete koristiti kalkulator već morate samostalno odrediti podznak, koristite podznak tebele koje su date ispod. Ove tabele određivanje podznaka će raditi samo za osobe koje su rođene u zemljama koje koriste srednje evropsko vreme. Treba da znate tačno vreme rođenja i datum. Ako ste rođeni ujutru u 7:40 minuta datuma 14. MARTA, u tabeli pronađite mesec MART i uzmite njegovu drugu kolonu 11.-20.( od 11-tog do 20-tog Marta), zatim nadjite časovni interval ( u ovom slučaju to je 7:15 do 7:50 ) dakle u podznaku ste OVAN. Tabela neće uvek moći da pruži 100% preciznosti jer ne uzima sve relevatne podatke (na priimer geografska širina i dužina mesta rodjenja, imajte to u vidu i za kalkulator takođe). Za neke osobe vreme rođenja će biti izmedju 2 intervala (npr.5.Mart u 11:25h, tada nije moguće precizno odrediti uz pomoć tabele podznak Blizanci ili Rak) ali je po nekoj logici bliže recimo Blizancima.

izracunaj podznak tabela vodolija ovan riba
izracunati podznak uz pomoc tebele
tabela podznaka u horoskopu
podznak izracunati tabele kalkulator