Idealna težina kalkulator

idealna tezina tela zene i muskarci evo kako izracunati kalkulator

Idealna težina tela za žene ili muškarce, prema godinama i visini. Dakle ovde imamo ukupno 6 formula. Dakle idealna težina u jednom odličnom kalkulatoru. Objektivno rečeno, idealna težina to je ono o čemu najveći broj ljudi na planeti teži svakog dana. Česta su pitanja na koja nije lako dati odgovor  kako najbrže smršati ili za mršave  kako se ugojiti. Tačno je da mnoge brine idealna kilaza, ali nije uvek dostići idealan broj kilograma za svoju težinu. Ako želiš smršati koristi ovaj kalkulator kalorija, ali pre toga proveri koliko je tvoja težina daleko od idelae tezine tela prema tvojoj visini. Tu je i tabela idealne težine po godinama i građi tela.

Kako izračunati idealnu težinu?

Odgovor ce pružiti kalkulator idealne težine koji izračunava rezultat kroz čak 5 vrhunskih formula. Idealna težina za muškarce ili žene, prema godinama starosti i visini tela. Ovo je sjajan kalkulator idealna težine. Prvo izaberi unit sistem – metric. Unesi pol muško ili žensko , godine starosti i visinu tela. Ostao je samo još jedan klik na calculate. Sve je gotovo za manje od sekunde. Zaista je dobro što se dobija pregled rezultata idealne težine uključujući više formula koje su priznate širom sveta za idelalnu težinu. Nije za decu.

idealna težina kalkulator

godine
cm
feet
inches

Podeli sa onima za koje misliš da će kalkulator biti koristan:

“Zdrava težina” jeste ona težina uz koju se naše telo oseća dobro, pokretno. Jednostavno rečeno kada je telo u balansu.

Idealna tezina se takođe može pratiti uz ovaj bmi – body mass index telesne mase, bmi kalkulator i bmi skalu. Ako smatrate da nešto nije uredu sa vašom težinom, u odnosu na količinu kalorija koje unosite uvek potražite savet lekara koji će uraditi analizu laboratorije ispitivanja, utvrditi uzrok. Ako ste baš previše mršavi to moze biti čak i anoreksija, ili preterana gojaznost sa druge strane. Jedinu procenu zdravlja daje lekar i samo on može dati konačnu odluku o tome da li je vaša telesna težina smanjena ili je možda prekomerna kao i pravi razlog. Naravno da zdravim navikama i vežbanjem uvek možete učiniti puno toga za vaše zdravlje.

Idealna težina tabela prema građi tela

idealna tezina tabela za visinu zene muskarci uzrast i telesna građa

Evo kako se lako računa idealna težina, po formuli – profesionalni spiker glas za reklame i promo video vodi vas kroz snimljeni  voice over youtube explainer video od 1 minuta

Važno je znati da idealnu težinu treba najbolje posmatrati kao zdrav odnos mišića, masti u telu i kostiju jer u suprotnom ispali bi predebeli mnogi sportisti. Kod fudbalera, masa mišića je veća nego kod prosecnih ljudi.Uzmite u obzir kako je njihovo telo sa veoma malim procentom masnoće. Zato je neophodno ispitati koliki postotak telesne težine odlazi na masnoće, a koliki na tkiva i mišiće.


Proverite kako smrsati najbolji saveti za zdravo mršavljenje bez specijanlih dijeta

Izračunaj idealne dimenzije celog svog tela samo uz obim ručnog zgloba koji treba da uneseš u kalkulator, vrlo zanimljivo i korisno – Body shape calculator

Napomena: izracunavanje idealne tezine kroz BMI kalkulator nije namenjeno za izračunavanje indeksa telesne mase kod dece, dok kod sportista ili osoba koje su krupnije građe na primer udeo mišićne i koštane mase u odnosu na visinu može biti veliki, ali to nikako ne znači da su gojazni.