Idealna težina kalkulator

Kalkulator idealna tezina tela, visina, žene muškarci, godine starosti. Računanje idealne tezine prema godinama i polu. Dakle ovde imamo ukupno 5 formula. Tačnije idealna težina u jednom odličnom kalkulatoru.

Budimo realni, idealna težina, tome teži veliki broj ljudi svakog dana. Česta su pitanja na koja nije lako dati odgovor. Kako najbrže smršati ili za one druge kako se ugojiti. Tačno je da mnoge brine idealna kilaza. Nije baš uvek lako doći do željenog broja kilograma prema visini. Ako želiš smršati koristi ovaj kalkulator kalorija. Pre toga proveri koliko je tvoja težina daleko od idealne, prema tvojoj visini. Tu je i tabela idealne težine po godinama i građi tela.

Zensko i musko telo, idealna težina merenje, racunanje, kalkulator

Kako se računa idealna težina?

Odgovor kako se računa idealna telesna težina daje nam kalkulator idealne težine. Ovaj kalkulator izračunava rezultat kroz čak 5 vrhunskih formula. Idealna težina za muškarce ili žene, prema godinama starosti i visini tela. Kako se korisiti kalkulator idealne težine. Prvo izaberi unit sistem – metric. Unesi pol muško ili žensko, godine starosti i visinu. Ostao je samo još jedan klik na calculate. Sve je gotovo za manje od sekunde. Zaista je dobro što se dobija pregled rezultata idealne težine uključujući više formula koje su priznate širom sveta za racunanje idealne tezine. Nije za decu.

Kalkulator idealne tezine, prema visini, godinama starosti, žene i muškarca

godine
cm
feet
inches
Podeli sa onima za koje misliš da će kalkulator biti koristan:

“Zdrava težina” jeste ona težina uz koju se naše telo oseća dobro, pokretno. Jednostavno rečeno kada je telo u balansu.

Idealna težina se takođe može pratiti uz ovaj indeks telesne mase, BMI kalkulator. Ako smatrate da nešto nije uredu sa vašom težinom, u odnosu na količinu kalorija koje unosite uvek potražite savet lekara koji će uraditi analizu laboratorije ispitivanja, utvrditi uzrok. Ako ste baš previše mršavi to moze biti čak i anoreksija, ili sa druge strane preterana gojaznost. Jedinu procenu zdravlja daje lekar i samo on može dati konačnu odluku o tome da li je vaša telesna težina smanjena ili je možda prekomerna, takođe šta može biti pravi razlog. Naravno da zdravim navikama i vežbanjem uvek možete učiniti puno toga za vaše zdravlje i zato radite na tome.

Tabela idealne težine prema građi tela

idealna tezina tabela za visinu zene muskarci uzrast i telesna građa

Evo načina da saznate i kako se izračunava idealna težina. Zaista nije teško, pogledate ovaj kratak voice over explainer video. Video se nalazi ovde ispod. Saznaćete još neke korisne stvari vezano za obim struka koji se dovodi u vezu sa gojaznošču.

Napomena: Ovde je BMI kalkulator, koji nije namenjen za izračunavanje indeksa telesne mase kod dece. Kod sportista ili osoba koje su krupnije građe udeo mišićne i koštane mase u odnosu na visinu može biti veliki. To nikako ne znači da su gojazni.

Šta podrazumeva idealna težina tela?

Važno je znati da idealnu težinu treba najbolje posmatrati kao zdrav odnos mišića, masti u telu i kostiju jer u suprotnom ispali bi previse debeli mnogi sportisti. Recimo kod aktivnih fudbalera, masa mišića je veća nego kod prosecnih ljudi. Uzmimo u obzir da je procenat masnoće u telu sportiste dosta manji. Zato je neophodno ispitati koliki postotak telesne težine odlazi na masnoće, a koliki na tkiva i mišiće.


Proverite kako smrsati najbolji saveti za zdravo mršavljenje bez specijanlih dijeta

Izračunaj idealne proporcije tela. Unesi samo obim ručnog zgloba u kalkulator, vrlo zanimljivo i korisno. – Idealne proporcije, tela žene i muškarci