Idealna težina

idealna tezina tela zene i muskarci evo kako izracunati kalkulatorIdealna tezina tela za visinu zene u muskarca, to je ono o čemu najveći broj ljudi na planeti teži svakog dana. Česta su pitanja na koja nije lako dati odgovor  kako smršati ili za mršave  kako se ugojiti. Tačno je da mnoge brine idealna kilaza, ali nije uvek lako postići idealnu težinu. Ovde možete proveriti da li je vaša težina zapravo najbolja tezina prema visini. Tu je i tabela idealne težine po godinama i građi tela. Dakle kako izračunati idealnu težinu? Odgovor ce pružiti kalkulator idealne težine i skala BMI-a idealne težine svetske zdravstvene organizacije objedinjeno za muskarce i žene. “Zdrava težina” jeste ona tezina uz koju se nase telo oseća u balansu to jest dobro i pokretno.

Evo kako se računa idealna težina za žene i muškarce, prema visini tela i godinama starosti

Idelalna težina se prati kroz BMI kalkulator – Body mass index, a to je odnos izmedju visine tela i telesne težine. Kada BMI kalkulator izračuna vrednost– ovaj parametar ukazaće gde stojimo u odnosu na opštu populaciju, ali on ne može uvek biti apsolutni pokazatelj za stanje zdravlja i odgovora kako smrsati ili kako se ugojiti. Ako smatrate da je potrebno potražite savet lekara koji će uraditi analize, laboratorijska ispitivanja, utvrditi dijagnozu npr. ako ste previse mrsavi to moze biti cak i anoreksija, ili preterana gojaznost sa druge strane.Jedini validan je vas lekar i samo on moze dati predlog lečenja, a ponekad je i to potrebno čak i da niste svesni toga.

Idealna težina izračunavanje

Ovde možete koristiti BMI kalkulator upisati svoju visinu i tezinu zatim pratite skalu BMI-a koja važi za osobe starije od 20 godina – izvor je svetska zdravstvena organizaciija.

TEŽINA BMI
Smanjena Težina <18.5
IDEALNA TEŽINA 18,5-24,9
Povišena Težina 25-29.9
Visoka Težina 30-34.9
Previsoka Težina 35-39

Idealna tezina tabela po godinama telesnoj građi

idealna tezina tabela prema visini starost i gradji telatebelarni izvor-uspesnazena.com
Evo kako se lako računa idealna težina, po formuli – profesionalni spiker glas za reklame i video vodi vas kroz snimljeni  voice over youtube explainer video od 1 minuta

Važno je znati da idealnu težinu treba najbolje posmatrati kao zdrav odnos mišića, masti u telu i kostiju jer u suprotnom ispali bi predebeli mnogi sportisti. Kod fudbalera, masa mišića je veća nego kod prosecnih ljudi.Uzmite u obzir kako je njihovo telo sa veoma malim procentom masnoće. Zato je neophodno ispitati koliki postotak telesne težine odlazi na masnoće, a koliki na tkiva i mišiće.

Koja je idealna težina za žene i muškarce ?

Idealna telesna težina treba da se kreće u opsegu od 18,5 do 24,9 BMI
Proverite kako smrsati najbolji saveti za zdravo mršavljenje bez specijanlih dijeta

Napomena: izracunavanje idealne tezine kroz BMI kalkulator nije namenjeno za izračunavanje indeksa telesne mase kod dece, dok kod sportista ili osoba koje su krupnije građe na primer udeo mišićne i koštane mase u odnosu na visinu može biti veliki, ali to nikako ne znači da su gojazni.