Idealna težina

idealna tezina tela zene i muskarci evo kako izracunati kalkulator

Idealna tezina tela za ženu ili muškarca, prema godinama, i visini tela. Dakle ovde imate sve formule idelane težine u jednom vrhunskom kalkulatoru. Idealna težina to je ono o čemu najveći broj ljudi na planeti teži svakog dana. Česta su pitanja na koja nije lako dati odgovor  kako smršati ili za mršave  kako se ugojiti. Tačno je da mnoge brine idealna kilaza, ali nije uvek dostići idealnu težinu. To ostavljamo vama ako želite smršati koristite kalkulator kalorija, ali pre toga proverite da li je vaša težina zapravo najbolja tezina tela prema visini. Tu je i neka tabela idealne težine po godinama i građi tela.

Kako izračunati idealnu težinu?

Odgovor ce pružiti fenomenalni kalkulator idealne težine koji pruža rezultat kroz čak 5 vrhunskih formula. Idealna težina za muškarce ili žene, prema godinama starosti i visini tela. Ovo je sjajan kalkulator idealna težine. Prvo izaberite unit sistem – metric. Unesite vaš pol muško ili žensko (gender) , godine starosti (age) i visinu tela (height). Ostalo je samo još klik na calculate. Sve je gotovo za manje od sekunde. Zaista je dobro što se dobija pregled rezultata idealne težine uključujući više formula priznate širom sveta za vašu idelalnu težinu. Nije za decu.

idealna težina kalkulator

godine
cm
feet
inches

“Zdrava težina” jeste ona težina uz koju se naše telo oseća dobro, pokretno. Jednostavno rečeno kada je telo u balansu.

Idelana tezina se može pratiti uz bmi – body mass index telesne mase, bmi kalkulator i bmi skalu . Ako smatrate da je potrebno potražite savet lekara koji će uraditi analize, laboratorijska ispitivanja, utvrditi dijagnozu npr. ako ste previše mršavi to moze biti čak i anoreksija, ili preterana gojaznost sa druge strane. Jedini validan za procenu zdravlja je vaš lekar i samo on može dati konačnu odluku o tome da li je vaša telesna težina smanjena, normalna telesna težina, idealna težina tela ili je možda prekomerna težina. Ako sami sprovodite lečenje bez pregleda lekara to može biti loše po vaš organizam i metabolizam, budite svesni toga.

Idealna težina tabela po godinama i građi

idealna tezina tabela za visinu zene muskarci uzrast i telesna građa

Evo kako se lako računa idealna težina, po formuli – profesionalni spiker glas za reklame i video vodi vas kroz snimljeni  voice over youtube explainer video od 1 minuta

Važno je znati da idealnu težinu treba najbolje posmatrati kao zdrav odnos mišića, masti u telu i kostiju jer u suprotnom ispali bi predebeli mnogi sportisti. Kod fudbalera, masa mišića je veća nego kod prosecnih ljudi.Uzmite u obzir kako je njihovo telo sa veoma malim procentom masnoće. Zato je neophodno ispitati koliki postotak telesne težine odlazi na masnoće, a koliki na tkiva i mišiće.


Proverite kako smrsati najbolji saveti za zdravo mršavljenje bez specijanlih dijeta

Izračunaj idealne dimenzije celog svog tela samo uz obim ručnog zgloba koji treba da uneseš u kalkulator, vrlo zanimljivo i korisno – Body shape calculator

Koja je idealna težina za žene i muškarce ?

Idealna telesna težina treba da se kreće u opsegu od 18,5 do 24,9 BMI

Napomena: izracunavanje idealne tezine kroz BMI kalkulator nije namenjeno za izračunavanje indeksa telesne mase kod dece, dok kod sportista ili osoba koje su krupnije građe na primer udeo mišićne i koštane mase u odnosu na visinu može biti veliki, ali to nikako ne znači da su gojazni.