Idealne proporcije tela za žene i muškarce koji se bave vežbanjem

Idealne mere tvog tela prema obimu tvog ručnog zgloba. Kalkulator idealne proporcije tela za muškarce i žene. Pre svega treba znati da ljudsko telo može imati različite proporcije i veličine. To zavisi od genetike, ishrane, fizičke aktivnosti ali i drugih faktora. Zato ono što je idealno za jednu osobu neće uvek biti idealna mera za drugu osobu.

Idealne mere tela zene i muskarci

Idealne proporcije tela nisu samo pitanje estetike već i zdravlja osobe. Tako prekomerna težina može biti povezana sa brojnim zdravstvenim problemima žene ili muškarca. Ova će formula pre svega biti korisna za odrasle osobe, uporne vežbače koji oblikuju svoje telo redovno posećuju teretanu.

Body shape calculator

Uzmi krojački metar i izmeri obim svog ručnog zgloba, unesi tu vrednost u kalkulator ovde.

Podeli sa onima za koje misliš da će kalkulator biti koristan:

Idealne proporcije tela, izračunavanje

Ovaj body shape calculator radi na principu merenja obima ručnog zloga. Na osnovu obima izračunava mere tela koje biste mogli dostići ukoliko intenzivno vežbate u teretani. To bi mogle biti proporcije, obima struka, kuka, grudi, butine, obima vrata, nadlaktice.

Proračun se zasniva na formuli koju je razvio John McCallum, poznati metodista. Uobičajeni razlog popularnosti ove formule jeste da postoji snažna veza između ručnog zgloba i ostatka tela. Iako se na prvi pogled čini da su ciljevi malo teški, nekoliko studija je pokazalo da su oni ostvarivi za osobe koje se bave intezivnim vežbanjem, teretana, bodybilding.