Bitcoin cena danas i vrednost crypto valuta, kalkulacija uživo u real time

Pre praćenja uživo cena bitcoina u dolarima ili evrima važno je znati šta je to bitkoin ? To je digitalna kriptovaluta. Mnogi kažu bitcoin je valuta budućnosti. Maksimalni broj iskopanih bitcoin biće 21 milion to se unapred jednostavno zna. Cena 1 bitcoin-a će ići na gore, tako se bar predviđa. Za razliku od valuta kao što je evro ili dolar gde postoje transakcije banke prilikom slanja i zna se ko prima i šalje. Za valutu bitcoin cena provizije je minimalne prilikom slanja tj. primanja bitcoina, a ne mora da ide preko banke. Neki poznavaoci ove tehnologije predviđaju da će cena 1 bitcoina biti čak i par miliona dolara. Međutim niko ne može tačno znati sudbinu cryptovaluta, imate ovde je bitcoin kalkulator za proračun u evrima
Bitcoin je decentralizovana valuta, cena se stalno menja ali ni jedna država ne može da kontroliše ovaj digitalni novac, mnogi kažu bitcoin je novac budućnosti. Evo recimo trenutna bitcoin cena iznosi preko 9 hiljada dolara to je  1. Maja 2018. Vidite gore levo u ćošku trenutnu cenu za 1 bitcoin.

Bitcoin rudarenje ili majnovanje je način na koji “KOPAČI” stvaraju bitcoin. Bitcoin cene prate oni koje to zanima, oni koji kupuju ili prodaju, ulažu u bitkoin ali najveći problem je ljudska svest o njemu. Elementarno ne razumevanje jer zvuči vrlo komplikovano a zapravo nije. Razumljivo zašto bitcoin većini zvuči daleko. Ne bave se svi računarima. Na mlađima svet ostaje, pa ćemo videti. Srećno !