kW u KS pretvaranje, kilovati u konjske snage automobila

Zanima vas snaga motora automobila? Pitate se kako se vrši pretvaranje kw u ks,  kilovati u konjske snage automobila. Žargonski rečeno kilovati u konje. Dakle ovde je moguće jednostavno pretvaranje snage motora. Kada kažemo snaga motora  to mogu biti motorna vozila, ali isto tako i snaga  vodene pumpe. Horsepower (hp) to kw . Medjutim to nije sve!

kw u ks kilovati u konje pretvarnaje pretvorba snaga motora

Kakva je veza između kilovata i konja?

***VAŽNO*** Kakve veze imaju konji sa kilovatima? Evo istine: Prosečni konj (snažan 1 KS) u stanju je da predmet težine 75 kg podigne za 60 metara  i to tako što ga vuče tačno 1 minut. U novije vreme prelaskom na metrički sistem, snagu izražavamo vatima (W), odnosno kilovatima (kW). Sada je sve sasvim sigurno mnogo jasnije.
Kod snage odnos je sledeći: 1 KS = 0,735 kW, odnosno 1 kW = 1,35962 KS.

Kilovati u konje ili recimo konji u kilovate.

A sada i obrtuno proces kada je snaga motora u konjskim snagama, a želite je izraziti u kilovatima. Konjska snaga u kilovatima motora automobila.

Pored snage motora važan je i obrtni moment


Dok gledamo reklame automobila često dobijamo informacije o snazi motora. To je sve okej. Medjutim, opisivanje snage nije uvek dovoljno. Da biste u potpunosti sagledali performanse motora potrebna vam je još jedna veličina: obrtni moment. Snaga motora bitna je da bismo znali da li će neki automobil ići brzo. Moment nam je potreban da bi znali KADA će taj automobil ići brzo!!!!  Da li će bolje vući pri nižim ili višim obrtajima motora.