Tačno vreme, vremenske zone za čitav svet

Proverite koliko je sati, lokalno tacno vreme Beograd, Srbija kao i tačno vreme u svetu i usaglasite precizno časovnike za pomeranje sata. U zavisnosti od toga koja je vremenska zona postoje razlike – tacno racunanje vremena. Tacno vreme u Srbiji (Current local time in Serbia) racuna se po srednje-evropskom vremenu zimi, a leti je drugacije. U nastavku teksta dole ispod kalkulator vremenskih zona saznajete kako se računa trenutno vreme u Srbiji.

Opis tačno vreme svetu: Linkovi su smešteni na interaktivnoj mapi sveta koja je prikazana dole-ispod. Za svaku vremensku zonu, kontinent, region ili državu na karti sveta pravi se link koji odmah kalkuliše tačno vreme. Morate imati instaliranu podršku za Flash aplikacije da biste videli ovu mapu tačnog vremena za celi svet.

Tačno vreme u svetu sve vremenske zone

Kako provetiti tacno vreme recimo u Melburnu, Moskvi, Njujorku, u Australiji, u Evropi, u Americi tačno vreme u Grckoj, dakle koliko je sati bukvalno bilo gde u svetu ? Ovo je univerzalni takođe i vrlo pregledni kalkulator vremenskih zona koji daje automatski prikaz za tačno vreme bilo gde na karti sveta. Potrebno je mišem preći precizno i tačno preko određenog dela mape sveta i istog trenutka sledi tacno vreme – koliko je sati.

VAŽNO: Ako sada koristiš mob. telefon – okreni ekran u vodoravno!

tačno vreme u pomeranje sata zimsko i letnje racunanje vremena

Kao tacno vreme neke od zemalja koriste srednje evropsko vreme ( UTC+1 ) tokom cele godine. To nije slučaj u SrbijiNemackoj, Austriji, Švajcarskoj, Svedskoj, Francuskoj, u Holandiji, Norveskoj i mnogim drugim zemljama kojih ukupno ima 30.  Dakle sve ove zemlje u toku zime tacno vreme računaju po Srednje-evropskom vremenu, dok od poslednje nedelje marta koriste letnje ukazno vreme, vrši se pomeranje sata, dodaju +1 sat, tada je vreme ( UTC+2 )

zimsko i letnje računanje vremena srbija

Zaključak sledeći: Zimsko računanje vremena podrazumeva da se kao tacno vreme u Srbiji uzima ( UTC+1), dok letnje racunanje vremena podrazumeva da se kao tačno vreme – ( pomeranjem sata ) uzima (UTC+2). Šta je UTC – to je skraćenica od Universal Time Coordinated.