Plodni dani racunanje ovulacije

Kalkulator plodnih dana. Kada nastupaju plodni dani i kako izvršiti racunanje ? Dakle, evo konačno online kalkulatora koji je namenjen isključivo lepšem polu.

Plodni dani i izracunavanje perioda ovulacije uz pomoć kalkulatora može vam poslužiti isključivo kao okvirna informacija. Realno ne postoji ni jedan kalkulator kojim će biti izvršeno potpuno precizno racunanje plodnih dana.

Ljudski organizam je užasno komplikovan sistem, a period kada nastupaju plodni dani može se razlikovati od osobe do osobe. Zato je potrebno da prvo na vreme obavite konsultacije sa vašim ginekologom koji će vam pojasniti kako da ubuduće računate plodne dane i dati dodatne savete na osnovu pregleda i razgovora.

MenstrualnI ciklus uobičajeno traje 28 dana, a računa se počevši od prvog dana poslednje menstruacije,  do prvog dana  naredne menstruacije.

Dakle kada su u pitanju plodni dani racunanje može biti približno tačno po univerzalnoj formuli samo ako imate potpuno redovne menstruacije. Ovakvu formulu primenjuje i kalkulator ovulacije koji možete ovde testirati i koristiti na sopstvenu odgovornost.

Kako se koristi kalkulator ovulacije :

U prvo polje upisati datum kada je bio prvi dan vaše poslednje menstruacije ( obavezno uneti u  sledećem formatu mesec/dan/godina, primer: ako je to bio datum 26. April 2015. unosite 4/26/2015 )

U drugo polje unesite  koliko dana uobičajeno traje vaš menstrualni ciklus.

Pritisnite taster calculate na online kalkulatoru plodnih dana i dobićete period vaše naredne ovulacije u formatu od datuma – do datuma !